Flossen

Parodontale aandoeningen verschijnen meestal tussen de tanden waar uw tandenborstel niet kan bereiken. Flossen is een zeer effectieve manier om de tandplak die zich op de oppervlakten bevindt te verwijderen. Hoewel, het wel belangrijk is dit te doen met de juiste techniek. De volgende instructies zullen u helpen, maar onthoud, het kost tijd en oefening!

Begin met een stukje flos (gewaxt is makkelijker) ongeveer 50 cm lang. Lichtjes het grootste deel van de flos om de middelvinger van een hand wikkelen. Wikkel de rest van de flos om de middelvinger van de andere hand.

Voor het reinigen van de bovenste tanden, houdt u de flos tussen de duim en wijsvinger van elke hand strak. Plaat de flos voorzichtig tussen de tanden met behulp van een heen-en-weer gaande beweging, probeer niet te forceren. Breng de flos om het tandvlees, maak dan een curve in een C-vorm tegen een tand. Schuif de flos in de ruimte tussen het tandvlees en de tand totdat je een lichte weerstand voelt. Beweeg de flos op en neer aan de kant van de tand. Onthoud, dat er steeds twee tanden in elke ruimte moeten worden schoongemaakt. Flos elke kant van uw boventanden. Wees voorzichtig dat u het tandvlees tussen uw tanden niet snijdt. Als de flos vuil wordt, draai van een vinger naar de andere om een nieuw stukje draad te krijgen.

Om de ruimte tussen de onderste tanden schoon te maken, begeleidt de flos met de wijsvingers van beide handen. Vergeet niet de achterzijde van de laatste tand aan beide zijden, boven en beneden.

Wanneer u klaar bent, spoel uw mond krachtig met water om tandplak en etensresten te verwijderen. Schrikt u niet als tijdens de eerste week van het flossen uw tandvlees bloedt of een beetje pijn doet. Als uw tandvlees pijn doet tijdens het flossen, dan flost u waarschijnlijk te hard. Als u dagelijks flost en uw tandplak van uw tandvlees verwijdert, zal uw tandvlees genezen en het bloeden zal stoppen.