Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Flossen

Parodontale aandoeningen ontstaan meestal tussen de tanden waar uw tandenborstel niet kan komen. Flossen is een redelijk effectieve manier om de tandplak te verwijderen. Het is wel belangrijk dit te doen met de juiste techniek. De volgende instructies zullen u helpen, maar onthoud, het kost tijd en oefening!

Begin met een stukje flos (gewaxt is makkelijker) ongeveer 50 cm lang. Lichtjes het grootste deel van de floss om de middelvinger van een hand wikkelen. Wikkel de rest van de floss om de middelvinger van de andere hand.

Voor het reinigen van de bovenste tanden, houdt u de floss tussen de duim en wijsvinger van elke hand strak. Plaats de floss voorzichtig tussen de tanden met behulp van een heen-en-weer gaande beweging, probeer niet te forceren. Breng de floss om het tandvlees, maak dan een curve in een C-vorm tegen een tand. Schuif de floss in de ruimte tussen het tandvlees en de tand totdat je een lichte weerstand voelt. Beweeg de floss op en neer aan de kant van de tand. Onthoud, dat er steeds twee tanden in elke ruimte moeten worden schoongemaakt. Floss elke kant van uw boventanden. Wees voorzichtig dat u het tandvlees tussen uw tanden niet snijdt. Als de floss vuil wordt, draai een vinger naar de andere om een nieuw stukje draad te krijgen.

Om de ruimte tussen de onderste tanden schoon te maken, begeleidt de flos met de wijsvingers van beide handen. Vergeet niet de achterzijde van de laatste kiezen aan beide zijden, boven en beneden.

Wanneer u klaar bent, spoel uw mond met water om tandplak en etensresten te verwijderen. Schrikt niet als tijdens de eerste week van het flossen uw tandvlees bloedt of een beetje pijn doet. Als uw tandvlees pijn doet tijdens het flossen, dan flosst u waarschijnlijk te hard. Als u dagelijks flosst en de tandplak van uw tanden verwijdert, zal uw tandvlees genezen en het bloeden zal stoppen.