Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Tijl van den Berg

 

Tijl van den Berg

In 1992 behaalde Tijl zijn tandheelkundige diploma aan de Universiteit van Amsterdam. Drie jaar later vervolgde hij zijn studie met een driejarige specialisatie in parodontologie en implantologie en in 1998 ontving hij zijn MSc (Master of Science) diploma. Spoedig daarna volgde erkenning tot Parodontoloog NVvP. In een later stadium volgde erkenning tot Implantoloog NVOI

In 2000 startte hij Parodontologie Praktijk Amsterdam, een praktijk gespecialiseerd in parodontologie en implantologie, waar hij met veel plezier samenwerkte met verwijzende tandartsen en mondhygienisten.

In 2007 is hij geëmigreerd naar Nieuw Zeeland, waar hij zich heeft gespecialiseerd in intraveneuze sedatie. Hij voltooide de opleiding aan de top van de klas waarvoor hij een prijs ontving. In 2010 introduceerde hij de techniek van tandheelkundige intraveneuze sedatie in Nederland en heeft inmiddels enkele honderden patiënten met deze techniek behandeld.

In 2011 werd Tijl mentor van de Britse Sociëteit voor de Bevordering van Anesthesie in de Tandheelkude (SAAD) voor de opleiding van tandartsen en het ontwikkelen van klinische vaardigheden in IV sedatie.

Tijl heeft een onderzoeksaanstelling bij de afdeling Anesthesiologie van het AMC waar hij onderzoek doet naar perioperatieve veiligheid van sedatie tijdens tandheelkundige behandelingen. Verder werkte hij bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het Spaarne Gasthuis in Haarlem.

Tijl heeft veel ervaring met de behandeling van ernstige parodontitis, recessie bedekkende chirurgie en alle facetten van de implantologie en prothetiek.