Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Pocket Reductie Behandeling

De belangrijkste oorzaak van een parodontale aandoening zijn bacteriën in de vorm van een kleverige, kleurloze plak die voortdurend op uw tanden groeit. Een aantal factoren kunnen de oorzaak zijn van parodontale aandoeningen of de progressie beïnvloeden.

Uw bot en tandvlees moet goed rondom uw tanden aansluiten als een coltrui om uw nek. Als u een parodontale aandoening heeft dan wordt dit steunweefsel en bot afgebroken en kunnen pockets ontstaan.

Na verloop van tijd worden deze pockets dieper, waardoor grotere ruimtes ontstaat waar bacteriën kunnen groeien. Deze diepe pockets verzamelen meer en meer bacteriën en dit resulteert in nog meer bot en weefsel verlies. Uiteindelijk, zal er te veel bot verloren gaan, waardoor de tanden moeten worden verwijderd.

 

Ernstige Parodontitis

Een pocket eliminatie procedure kan aanbevolen worden, wanneer u pockets heeft die te diep zijn voor de dagelijkse reiniging. Een combinatie van dagelijkse mondverzorging en professionele onderhoud na de operatie vergroten de kans op het behouden van uw eigen tanden en verminderen de kans op problemen.

Procedure

Tijdens de behandeling zullen wij het tandvlees iets openen en de bacteriën die de parodontale aandoening veroorzaken verwijderen. In sommige gevallen zal onregelmatig en beschadigde bot glad worden gemaakt. Hierdoor kan het tandvlees beter herstellen en zich weer gaan hechten aan het bot.

Voordelen

Het reduceren van diepe pockets en het elimineren van bestaande bacteriën zijn belangrijk om de schade te beperken, die veroorzaakt is door de progressie van een parodontale aandoening. Het elimineren van bacteriën alleen is niet voldoende om de ziekte te voorkomen. Een combinatie van dagelijkse mondverzorging en professionele onderhoud vergroten de kans op het behouden van uw eigen tanden en verminderen de kans op ernstige gezondheidsproblemen geassocieerd met parodontitis.