Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Mondhygiëne

Om uw tanden voor altijd te behouden, zal u elke dag  de tandplak van uw tanden op een goede manier met poetsen en tussen de tanden moeten verwijderen. Regelmatige bezoek aan de tandarts is ook belangrijk. Dagelijks schoonmaken zal helpen om tandsteenvorming tot een minimum te beperken, maar het zal het niet helemaal voorkomen. Een professionele schoonmaak, zoals aanbevolen wordt door uw tandarts, is noodzakelijk om tandsteen te verwijderen van plaatsen waar uw tandenborstel en tandenstokers niet komen.


Hoe te Poetsen

Hoe te Poetsen

Een zachte tandenborstel die u toelaat om elk oppervlak van elke tand te bereiken. Als de haren op uw tandenborstel gebogen zijn of versleten, dan dient u een nieuwe te kopen. Een versleten borstel zal niet goed uw tanden schoonmaken.

lees meer

Hoe te flossen

Parodontale aandoeningen ontstaan meestal tussen de tanden waar uw tandenborstel niet kan komen. Flossen is een redelijk effectieve manier om de tandplak te verwijderen. Het is wel belangrijk dit te doen met de juiste techniek. De volgende instructies zullen u helpen, maar onthoud, het kost tijd en oefening!

lees meer

Hoe te rageren

Goede mondhygiëne is belangrijk

Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Met een tandenborstel alleen kunt u de ruimten tussen tanden en kiezen niet goed schoonmaken. Daarvoor kunt u tandenstokers, ragers en/of flossdraad gebruiken. Vraag uw mondzorgverlener advies of het voor u noodzakelijk is en welk hulpmiddel voor u het meest geschikt is. 

Tandplak

p en tussen tanden en kiezen ontstaat een wit-gelig laagje dat u bijna niet kunt zien en dat tandplak wordt genoemd. Het bestaat vooral uit bacteriën en producten van bacteriën. 
Wanneer de tandplak niet regelmatig weggehaald wordt, kunnen de bacteriën behalve gaatjes ook tandvleesontsteking veroorzaken. Niet verwijderde tandplak kan verkalken tot tandsteen. Aan het ruwe tandsteen hecht makkelijk weer nieuwe tandplak. Een tandvleesontsteking doet meestal geen pijn en heeft als enige kenmerk dat het tandvlees gaat bloeden. De ontsteking aan het tandvlees kan zich uitbreiden en het ondergelegen kaakbot aantasten, ook dat doet vaak geen pijn. De tandarts en mondhygiënist kunnen de gezondheid van uw tandvlees meten.

lees meer

Het kiezen van mondverzorgende product

Het kiezen van mondverzorgende product

Er zijn zo veel producten op de markt. We hebben er en paar op een rij gezet voor u. Automatische en "high-tech" elektronische tandenborstels zijn veilig en effectief voor het grote deel van de patiënten. Orale irrigator (monddouche) zal uw mond grondig reinigen, maar zal de tandplak niet verwijderen. Fluoride tandpasta en mondwater, indien deze gebruikt te worden met poetsen en flossen kan het tandbederf maar liefst met 40 % verminderen.Als u vragen heeft over het juiste type van producten voor mondverzorging en hoe ze te gebruiken, vraag het ons.

lees meer