'Ridge augmentation' procedures hebben aangetoond dat ze de reiniging en het uiterlijk van kronen en bruggen enorm verbeteren. Tevens kunnen deze procedures de kans vergroten op succesvolle esthetische en functionele implantaten.

"/>
Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Kaakverbreding

Een sleutel tot het succes van een tand implantaat is de hoeveelheid en de kwaliteit van het bot waar het implantaat wordt geplaatst.

Botverlies van de boven- en onderkaak kunnen het gevolg hebben dat er onvoldoende bot en weefsel dikte is voor een zowel esthetische als een functionele brug of implantaat. Dit botverlies kan veroorzaakt zijn door een trauma, ontwikkeling, parodontitis of het dragen van prothesen.

'Ridge augmentation' procedures hebben aangetoond dat ze de reiniging en het uiterlijk van kronen en bruggen enorm verbeteren. Deze procedures vergroten tevens de kans op succesvolle esthetische en functionele implantaten.

Procedures

'Soft tissue ridge augmentations' worden uitgevoerd om de reiniging en esthetiek van een tand te verbeteren voorafgaand aan de uiteindelijke kroon of brug. Gedurende deze procedure wordt een incisie gemaakt om het bot bloot te leggen. Een tandvlees transplantatie wordt bereikt door middel van een geschikte plaats in uw mond het tandvlees te oogsten en het te transplanteren in een ander gebied.

'Hard tissue ridge augmentations' worden uitgevoerd om voldoende bot te creëren voorafgaand aan een tandimplantaat behandeling. De 'hard tissue augmentation' kan tegelijkertijd in combinatie met een 'soft tissue augmentation' worden uitgevoerd. Nadat de incisie wordt gemaakt, wordt het substituut van bot geplaatst. Op basis van het defect zal een membraan over het bot transplantaat worden aangebracht. Afhankelijk van de grootte, voor een gemiddelde bot genezing kan een periode 3 - 12 maanden worden verwacht, kunnen de tand implantaten worden geplaatst. In sommige gevallen kan het implantaat geplaatst worden op hetzelfde moment als de 'hard tissue ridge augmentation' wordt uigevoerd.