Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Tandsteen, Tandplak en Wortel Behandelingen

De eerste fase van de behandeling is meestal een grondige reiniging om tandplak en tandsteen te verwijderen onder het tandvlees. 
Tevens worden de tand wortels gereinigd en het wortel oppervlak glad gemaakt, zodat het tandvlees geneest en weer met de tand verkleeft. In sommige gevallen zal de occlusie (het gebit) moeten worden aangepast.

Bij diepe 'pockets' die tussen de tanden en het tandvlees aanwezig zijn, is het moeilijk voor de mondhygienist/tandarts/parodontoloog om tandplak en tandsteen grondig te verwijderen, deze 'pockets'  zijn dan nooit schoon of vrij van tandplak. Om dit op te lossen is een chirurgische behandeling nodig is om de gezondheid te herstellen,

Na het verwijderen van de tandplak en het tandsteen hebben de meeste patiënten geen verdere actieve behandeling nodig, Toch zal het grootste gedeelte van de patiënten een doorlopende onderhoudsbehandeling nodig hebben om de gezondheid te ondersteunen. Niet-chirurgische therapie heeft zijn beperkingen. Als de therapie geen parodontale genezing realiseert dan wordt een chirurgische behandeling geadviseerd om de genezing te verbeteren.