Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Poetsen

Een zachte tandenborstel die u toelaat om elk oppervlak van elke tand te bereiken. Als de haren op uw tandenborstel gebogen zijn of versleten, dan dient u een nieuwe te kopen. Een versleten borstel zal niet goed uw tanden schoonmaken.

Tijdens het poetsen van de buitenkant van uw tanden, positioneer de borstel waar uw tandvlees en tanden elkaar raken. Beweeg de borstel in een horrizontale schrob beweging meerdere malen met kleine en zachte bewegingen. Gebruik een lichte druk, maar niet zo veel dat u enige ongemak voelt. Maak eerst de hele boog systematisch van rechts naar links schoon.

Wanneer u klaar bent met het schoonmaken van de buitenkant van uw tanden, volgt u dezelfde aanwijzingen tijdens het reinigen van de binnenkant.

Voor het schoonmaken van de binnenkant van de bovenste en onderste voortanden, houdt uw borstel verticaal. Maak een aantal lichtjes heen-en-weer bewegingen over elke tand.

Vervolgens gaat u het bijtende oppervlak van uw tanden schoonmaken. Om dit te doen gebruik korte en zachte bewegingen. Verander de positie van de borstel zo vaak als nodig om alle oppervlakken te kunnen schoonmaken. Probeer uzelf te bekijken in de spiegel om te zorgen dat u elke oppervlak schoon maakt. Nadat u klaar bent dient u liever niet te spoelen. De fluoride in de tandpasta bijft dan goed op het tandoppervlak zitten en voorkomt zo de gaatjes.

Als u pijn hebt tijdens het poetsen of u heeft vragen over hoe u het best uw tanden kan schoonmaken, dan kunt u naar onze praktijk bellen.