Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Pocket Reductie

De belangrijkste oorzaak van een parodontale aandoening zijn bacteriën in de vorm van een kleverige, kleurloze plak dat voortdurend om uw tanden vormt. Veel factoren kan een oorzaak zijn van parodontale aandoening of de progressie beïnvloeden.

Uw bot en tandvlees moet goed rondom uw tanden passen als een coltrui om uw nek. Als u een parodontale aandoening ontwikkeld dan zal het steunweefsel en bot verloren gaan en zullen pockets ontwikkelen.

Na verloop van tijd worden deze pockets dieper waardoor er grotere ruimtes ontstaat waar bacteriën kunnen groeien. Deze diepe pockets verzamelen meer en meer bacteriën en dit resulteert in een verder bot en weefsel verlies. Uiteindelijk, zal er te veel bot verloren gaan, waardoor de tanden los gaan zitten en moeten worden verwijderd.

Gevorderde parodontitis

Een pocket reductie procedure kan aanbevolen worden, omdat u pockets heeft die te diep zijn voor een dagelijksereiniging. Een combinatie van dagelijkse mondverzorging en professionele onderhoud vergroten de kans op het behouden van uw natuurlijke tanden en verminderen de kans op ernstige gezondheidsproblemen geassocieerd met parodontitis.

Procedure

Tijdens deze behandeling zullen wij het tandvlees na verdoving iets openen en de bacteriën die de parodontale aandoening veroorzaken verwijderen. In sommige gevallen zullen onregelmatige oppervlakten van het beschadigde bot worden glad gemaakt om gebieden waar bacteriën zich kunnen vestigen te beperken. Hierdoor kan het tandvlees beter herstellen en zich weer gaan hechten aan het bot.

Voordelen

Het reduceren van diepe pockets en het elimineren van bestaande bacteriën zijn belangrijk om de schade te beperken en uw gezonde lach te behouden. Het elimineren van bacteriën alleen is soms niet voldoende om de ziekte te voorkomen. Diepe pockets zijn moeilijk voor u en uw tandarts om schoon te houden, daarom is het belangrijk voor u om deze terug te dringen. Een combinatie van dagelijkse mondverzorging en professionele onderhoud vergroten de kans op het behouden van uw natuurlijke tanden en verminderen de kans op ernstige gezondheidsproblemen geassocieerd met parodontitis.