"/>

Gevoelige tanden

Er zijn zo veel producten op de markt dat het verwarrend kan worden om te kiezen tussen alle producten. Hier zijn enkele suggesties voor het kiezen van tandverzorgende producten.

Automatische en "high-tech" elektronische tandenborstels zijn veilig en effectief voor het grote deel van de patiënten. Orale irrigator (monddouche) zal uw mond grondig reinigen, maar zal de tandplak niet verwijderen.
Er zijn kleine borstels (inter-proximale tandenborstels) die ook het gedeelte tussen uw tanden schoonmaken. Deze mondverzorgende hulpmiddelen zijn zeer effectief in het reinigen van ruimtes die worden ontwikkeld tussen de tanden na een parodontale chirurgie.

Fluoride tandpasta en mondwater, indien deze gebruikt te worden met poetsen en flossen kan het tandbederf maar liefst met 40 % verminderen. Ze zijn ook effectief in het verminderen van tandgevoeligheid voor de kou. Vergeet niet, deze combinatie is niet aan te bevelen voor kinderen jonger dan zes jaar. Tandsteen controle tandpasta vermindert tandsteen boven de tandvleesrand, maar tandvleesaandoening begint onder het tandvlees. Deze producten hebben niet bewezen het vroege stadium van tandvleesontsteking te verminderen.

Als u vragen heeft over het juiste type van producten voor mondverzorging en hoe ze te gebruiken, vraag het ons.