"/>
Wij zijn verhuisd naar een nieuw adres. Zijlweg 144 Haarlem. Bekijk hier de routebeschrijving.

Gevoelige tanden

Er zijn zo veel producten op de markt dat het verwarrend kan worden om te kiezen tussen alle producten. Hier zijn enkele suggesties voor het kiezen van tandverzorgende producten.

Automatische en "high-tech" elektronische tandenborstels zijn veilig en effectief voor de meest patiënten. Een orale irrigator (monddouche) zal uw mond slechts voedselresten verwijderen, maar zal de tandplak niet verwijderen. Daarom raden wij ze af.
Naast houden tandenstokers zijn er zijn kleine borstels (inter-proximale borsteltjes) die ook het gedeelte tussen uw tanden schoonmaken. Deze mondverzorgende hulpmiddelen zijn zeer effectief in het reinigen van ruimtes tussen de tanden.

Fluoride tandpasta en mondwater, indien deze gebruikt worden tijdens het poetsen kan het tandbederf met maar liefst 40 % verminderen. Ze zijn ook effectief in het verminderen van tandgevoeligheid voor de kou. Tandsteen controle tandpasta vermindert tandsteen boven de tandvleesrand, maar tandvleesaandoening begint onder het tandvlees. Deze producten hebben niet bewezen het vroege stadium van tandvleesontsteking te verminderen.

Als u vragen heeft over het juiste type van producten voor mondverzorging en hoe ze te gebruiken, vraag het ons.